XOBIOTIC

Tovább élni. Jobban élni.

Az utóbbi pár évtizedben a tudósok kutatták annak az okát, hogy az emberek miért élnek az átlagnál tovább a Kaukázus környékén, különösen Grúziában.

Az anekdoták többsége és a kutatási adatok szerint a helyiek hosszabb várható élettartama és az egészségesebb élete részben a joghurt fogyasztásának köszönhető. A tudósok felismerték, hogy a joghurt és más ételek gazdagok a probiotikumnak nevezett különleges baktériumokban.

A probiotikum szó jelentése az életért és a baktériumok (vagy másként “flóra”) olyan osztályát nevezzük így amelyek az emésztőrendszerünkben élnek és különböző feladatokat látnak el, hogy fenntartsák az egészséges állapotot.

Sajnos a modern étrend egyrészt nélkülözi a hasznos baktériumokat, másrészt veszélyes a bennünk élő baktériumokra nézve. A magas cukortartalmú ételek, a finomított szénhidrátok, az egészségtelen zsírok, a különböző vegyi anyagok és mérgező összetevők komolyan veszélyeztetik a baktériumok finom egyensúlyát, ami a probiotikumok túlélésének feltétele.

Végeredményben sok szakértő azt javasolja, hogy egészítsük ki étrendünket probiotikus anyagban gazdag táplálékokkal vagy kiegészítőkkel.

A kutatások azt mutatják probiotikus anyagokban gazdag étrend a következő előnyökkel járhat:

• Javuló egészségi állapot

• Normalizálódó emésztési funkció

• Javuló immuntevékenység

Növekvő metabolizmus A felborult bélflóra-egyensúly különböző egészségi problémákhoz vezethet.

 

Az ételben vagy kiegészítőként magunkhoz vett probiotikus-hatású bakteriális kultúra segít a testnek abban, hogy helyreállítsa a megfelelő egyensúlyt, ami az optimális emésztőrendszeri funkció működéséhez és az egészséghez kell.

XoBiotic Squares

A PROBIOTIKUM OPTIMÁLIS FORRÁSA

Szerencsére a csokoládé tökéletesnek tűnik arra, hogy segítségével a probiotikus szervezetek eljussanak a célállomásukra.

A Xoçai™ kifejlesztette a XoBiotic Squares™ terméket, az első egészséges étcsokoládét, ami funkcionális szintű probiotikus szervezeteket tartalmaz.

Új tesztek azt bizonyították hogy a probiotikus anyagokat különböző fajtájú csokoládéval keverték össze, akkor sokkal magasabb volt a probiotikus anyagok túlélési aránya a gyomorban és a vékonybélben, mint amikor ezt tejjel vagy joghurttal tették.

A belgiumi Genti Egyetem kutatói publikálták kutatási eredményeiket, amely szerint az étcsokoládéval kombinált probiotikus anyagok túlélési aránya közel háromszor akkora volt, mint a tejjel és joghurttal kombináltak.

A kutatók további tesztjei azt mutatták ki, hogy a probiotikus anyagok és az étcsokoládé speciális kombinációja, valamint a csokoládé-probiotikus mix a probiotikus anyagok sokkal magasabb arányú felszívódását eredményezték a vastagbélben, a kontrol csoport eredményeivel összehasonlítva.

MIÉRT JOBB SZÁLLÍTÓKÖZEG A CSOKOLÁDÉ, MINT A TEJTERMÉKEK VAGY MÁS KIEGÉSZÍTŐK?

A csokoládé megóvja a mikroorganizmusokat a gyomorsavval és az epe-sóival szemben, tehát több probiotikus anyag válik majd túlélővé és fog majd felszívódni a vastagbélben.

A PROBIOTIKUS ANYAGNAK „KEMÉNYNEK” KELL LENNIE

Annak érdekében, hogy a probiotikus baktériumok hatékony lehessenek, ellenállónak kell lenniük a gyomor és a vékonybél savas környezetével szemben, kellően nagy számban el kell érniük a vastagbélbe, ahol megtelepedhetnek, elszaporodhatnak, és ki tudják alakítani a bélflóra megfelelő egyensúlyát. Az epét is jól kell tolerálniuk, illetve nem lehetnek mérgezőek sem. Csak néhány baktériumfaj felel meg ezen követelményeknek. Ezek közé tartoznak a Lactobacillus, Streptococcus, Bifidobacterium valamint a Bacillus törzsek.

 OKOK A FOGYASZTÁSRA

XoBiotic Squares

 

» Megfelelő probiotikus egyensúly

-a XoBiotic Squares™ által, növelni tudja a probiotikus anyagok, mint a Lactobacillus Helveticus és a Bifidobacterium Longum bevitelét, amelyek egyaránt szükségesek ahhoz, hogy a belek bélflórája egyensúlyban tartható legyen.

» Egészséges emésztőrendszer

-Különböző tanulmányok támasztják alá, hogy a probiotikus baktériumok segíthetik az emésztőrendszer egészségének fenntartását, akár meg is szüntethetik a béltraktus diszfunkcióit. A belekben a bélflóra egyensúlya elősegítheti az áthaladás időtartamának csökkenését.

» Magas túlélési arány

-A kutatások szerint a probiotikus anyagok védelme terén a csokoládé jobban végzi a dolgát, mint a tej vagy a joghurt, miközben áthaladnak a gyomron vagy a vékonybélen keresztül a vastagbélbe, ahol megtelepednek és elszaporodnak.

» Javuló immunfunkciók

-A kutatók eredményei szerint a probiotikus anyagok fogyasztása javítja az immunaktivitást a béltraktusban, ami a test immunrendszerének kulcsfontosságú tényezője.

» Az élesztőgombák egyensúlyhiányának csökkenő kockázata

-Amikor a bélflóra baktériumai egyensúlyban vannak, akkor a gombák és más hatóanyagok túlzott burjánzásának a veszélye minimális.

» Az ételallergiák javulnak

-A tudósok azt feltételezik, hogy a bélbaktériumok megfelelő egyensúlya esetén csökken a ételérzékenység kifejlődésének kockázata.

» Első és egyedüli

-XoBiotic Squares™ az első, probiotikus anyagban gazdag, egészséges csokoládé. Hozzá fogható termék jelenleg nincs a piacon.

» Piacvezető

-Csokoládé, Xoçai™

A legmagasabb minőségi előírások betartásával készített csokoládé, a XoBiotic Squares™ a Xoçai™ prémium minőségű, egészséges csokoládéja, amely az összes, már megszokott jótékony hatást garantálja. Ezek az antioxidáns, gyulladásgátló és szívbarát tulajdonságai.

» Kiváló íz

-Aggódik amiatt, hogy a probiotikus anyag hatással van a termék ízére? Ne aggódjon! A XoBiotic Squares™ ugyanolyan kiváló ízű, mint bármely más Xoçai™ egészséges csokoládé termék.

» Kényelmes és könnyű

-A XoBiotic Squares™, Fogyasztásához nem kell kanál, hűteni sem kell, könnyen lehet szállítani és fogyasztani, tényleg bárhol.

 

TANULMÁNYOZZA FIGYELMESEN EZEKET A SZÁMOKAT

• Több, mint 95 millió amerikai szenved emésztőrendszeri problémáktól.

• Az irritális bélszindróma (IBS) a leggyakrabban diagnosztizált emésztőrendszeri betegség az USA-ban, illetve szerepel azon 10 leggyakoribb betegség listáján, ami miatt felkeresik az orvost.

• A jelentések szerint az emésztőrendszeri betegségek gyógyítási költségei 105 milliárd dollárra rúgnak évente.

Açai:

 

A kakaó kiegészítője

Az antioxidánsokban gazdag kakaó mellett, a XoBiotic-ban lévő csokoládé egyik fő összetevője az açai. Az açai az Amazonas vidékéről származó tápanyag „bomba”, ami szintén nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns összetevőket.

A folyamatosan zajló kutatások szerint, az açai, a szabadgyökök ellen védő tulajdonsága mellett, elősegíti a megfelelő sejtműködést és kiegészíti a kakaót, mind a tápérték tekintetében, mind az ízében, ettől válik a a Xoçai™ igazán egyedi csokoládévá!

Egy közelmúltban végzett belgiumi kutatás szerint az étcsokoládéval kombinált probiotikus anyagok túlélési aránya háromszor nagyobb volt, mint a tejjel vagy joghurttal kombinált termékeké.

XOBIOTIC SQUARES™ EGYSZERŰ TÉNYEK

• XoBiotic Squares™ Két probiotikumot tartalmaz: Lactobacillus Helveticus R0052 és Bifidobacterium Longum R0175.

 

• Megfelelő tárolás szobahőmérsékleten.

• Ajánlott napi adag: 33 gramm (három db 11-grammos Squares) naponta.

www.csokiegyetem.hu